Росія становить загрозу: Україна провела неочікувані переговори з Туреччиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія становить загрозу: Україна провела неочікувані переговори з Туреччиною

Росія становить загрозу: Україна провела неочікувані переговори з Туреччиною
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства оборони України Андрій Загороднюк провів телефонну розмову з його турецьким колегою — Хулусі Акаром — у п'ятницю, 28 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку українського посадовця у Facebook.

За його словами, переговори відбулися вранці, одразу після авіаудару на півночі САР, жертвами якого стали кілька десятків військовослужбовців Туреччини. Київ висловив співчуття через загибель бійців.

"Вчорашня жахлива трагедія вкотре засвідчила, що дії Російської Федерації не мають кордонів та становлять загрозу для всього світу", - зазначив міністр.

Загороднюк також додав, що Україна вже шостий рік бореться зі збройною російською агресією, тож має повне порозуміння з турецькою стороною, яка нещодавно стала об'єктом нападу.

Нагадаємо, близько 30 турецьких військовослужбовців загинули в ніч на 28 лютого внаслідок авіаудару в Ідлібі. Міноборони РФ спростувало причетність кремлівської авіації до інциденту та оголосило, що Анкара нібито не повідомила про свою присутність в окремих районах.

У Туреччині наголошують, що регулярно координують свої дії на території САР, а також пообіцяли жорстку відповідь — армія сирійського режиму вже зазнала перших втрат.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАТО звернулася до Росії та сирійського режиму Башара Асада із закликом припинити кровопролиття. Кремлю й Дамаску слід дотримуватися перемир'я, домовленості про яке досягнуті ще 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?