Росія стягує військових до Криму для захоплення нових об'єктів
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія стягує військових до Криму для захоплення нових об'єктів

Росія стягує військових до Криму для захоплення нових об'єктів
Джерело:  online.ua

На півдні України зростає загроза вторгнення Росії, до якого ретельно готуються українські військові. Небезпечні плани глави Кремля Володимира Путіна підтверджують і дії Міноборони РФ, яке активно готує військових в окупованому Криму до захоплення нових обхектов. Нове масштабне навчання в російському оборонному відомстві запланували на середину березня. До них російські окупанти залучать понад 3 тисяч військовослужбовців ВДВ, близько 200 одиниць бойової та спеціальної техніки, які відпрацюють навички десантування особового складу і техніки на незнайому майданчику приземлення з подальшим захопленням об'єктів умовного противника і його утриманням до підходу основних сил з'єднання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

"В ході навчання десантники відпрацюють питання десантування особового складу і техніки на незнайому майданчику приземлення з подальшим захопленням об'єктів умовного противника і їх утриманням до підходу основних сил з'єднання. Паралельно буде відпрацьована висадка десантно-штурмових підрозділів ВДВ на необладнане морське узбережжя з великих десантних кораблів Чорноморського флоту , а також ведення оборони морського узбережжя від висадки морського десанту умовного противника ", - повідомили подробиці нових військових навчань в Криму в Міноборони РФ.

Відзначається, що військові навчання відбуватимуться на полігоні "Опук" в окупованому Криму під керівництвом командира Новоросійського гвардійського десантно-штурмового гірського з'єднання гвардії генерал-майора Андрія Суховецького. У них візьме участь гвардійський десантно-штурмової Кавказький козачий полк з Ставрополя і гвардійський артилерійський полк з Анапи.

Паралельно з кримськими військовими навчаннями на полігоні "Дубрович" в Рязанській області пройде полкове тактичне навчання з гвардійським парашутно-десантним полком з Тули. В ході навчання, виконуючи завдання по захопленню елементів аеродрому умовного противника і його утримання буде десантований парашутним способом особовий склад і бойова техніка, які після виконання поставленого завдання здійснять марш на штатній техніці на полігон в зазначений район для виконання завдань з організації та ведення оборонного бою.

Важливо відзначити, що військові експерти вважають, що ризик нападу РФ з Криму насправді існує, але зараз він мінімальний. Однак, вони закликають українські війська в будь-якому випадку підготуватися захищати території України на півдні. Служба зовнішньої розвідки України також не виключає напад Росії з Криму, але все ж там переконані, що Путін навряд чи зважитися наступати на Україну з Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військові України підготувалися до масштабного наступу Росії з боку Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?