Росія терміново підняла в повітря бойові літаки - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія терміново підняла в повітря бойові літаки - що відбувається

Росія терміново підняла в повітря бойові літаки - що відбувається
Джерело:  online.ua

У суботу, 9 травня, Росія влаштувала чергову зухвалу провокацію в Сирії. Російські військові підняли в повітря десятки бойових літаків, бомбардувальників, винищувачів і ударних вертольотів, які влаштували повітряний парад над авіабазою Хмеймім і в Латакії. Тим самим путінські війська продемонстрували всьому світу, що не збираються припиняти звірства і злочини в Сирії, де за 9 років війни загинули вже понад 500 тисяч осіб, а понад 11 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки і стати біженцями. Про це повідомляє ONLINE.UA зі посилання на пресслужбу Міноборони РФ.

Повідомляється, що російські льотчики підняли в повітря транспортні і ударні вертольоти Мі-8АМТШ і Мі-35М, військово-транспортні літаки Ан-30 і Ан-72, багатоцільові надманеврені винищувачі Су-35, а також багатофункціональні винищувачі-бомбардувальники Су-34. Також в сирійське небо злетів літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 у супроводі пари бомбардувальників Су-24, які йшли на відстані 30 метрів від лідера і імітували дозаправку в повітрі.

"В політ вирушаємо, відчуваючи за собою відповідальність, для того, щоб далеко від батьківщини передати привітання у вигляді повітряного показу, і в цей день чергова можливість згадати добрим словом померлих ветеранів, та привітати тих, хто ще в строю і нагадати собі, що є на кого рівнятися і в кого вчитися", - прокоментували подію російські льотчики, які вітаючи росіян зі святом, забули, що літають над головами мирних сирійців і щодня піддають їх життя небезпеці.

Важливо додати, що Росія постійно влаштовує небезпечні провокації в повітрі. Нещодавно російські фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-30СМ були підняті в повітря для відпрацювання ударів по кораблях противника в акваторії морських полігонів в Балтиці. На небезпечні дії ударної авіації Росії звернули увагу військові сили Бельгії, які направили до російських кордонів літак F-16 зі своєї бази в Прибалтиці, але російські військові направили на їх перехоплення літаки прикриття.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія завдала безжалісного авіаудару  по укриттю біженців в Сирії. В результаті потужного обстрілу загинули 16 людей, серед яких була дитина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?