Росія віддасть ДНР-ЛНР Україні: названо умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія віддасть ДНР-ЛНР Україні: названо умову

Росія віддасть ДНР-ЛНР Україні: названо умову
Джерело:  online.ua

Росія неминуче прийде до того, що здасть  бойовиків ДНР та ЛНР, і головне питання полягає лише в тому, щоб зрозуміти — як довго вона буде їх підтримувати.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив відомий блогер і волонтер Серж Марко.
«Це все — театр, спонсорований Росією. Питання тільки в одному: як довго вона захоче ще його спонсорувати? Своїми грошима, своєю технікою, своєю армією... Як тільки вона вирішить: все, пасочки, тобто, те, що їй дають, хоч якимось чином в геополітиці її влаштує, вона віддасть і ДНР, і ЛНР. Вони їй просто не потрібні», — переконаний він.
За його словами, ці штучні утворення – зовсім не самостійні.
«Якщо ПМР (Придністров'я, — ONLINE.UA), як і Абхазія — більш-менш самостійні, і то — вони ж досі під підтримкою Росії, то ЛНР і ДНР не світить навіть якась примарна самостійність. Адже вони не можуть навіть на територію Донецької і Луганської областей вийти!» — нагадав блогер.
При цьому волонтер запевнив, що Україна має "дуже високі шанси" перемогти Росію.
«Те, що Росія взагалі сіла за стіл переговорів, те, що вона погодилася з Мінськими угодами... Треба розуміти, що в Росії зараз — експедиційна операція. Вона зайшла на територію чужої держави, і їй там треба просуватися. Їй це дуже непросто дається», — підкреслив Марко.




На його думку, «Росія спочатку зробила плацдарм в Донецькій і Луганській областях, але йти вперед, нав'язувати війну іншій державі і при цьому дотримуватися Мінських угод — це нонсенс».


«Я не знаю, чим Росії помахали перед носом під час "Мінська", що вони погодилися на цей режим припинення вогню, на якийсь відвід. Ця війна стала абсолютно гібридної, але Росія на це пішла. Це вже перший крок. Це ще не перемир'я, це ще не передача кордону, але це перший крок», — додав він.


Марко впевнений, що наступним кроком буде або ескалація конфлікту — але в Росії зараз економічні проблеми наростають таким сніжним комом, що я не думаю, що їм буде вигідна ця ескалація, — або треба згортати "лавочку" і йти».


«У мене є підозра, що зараз просто йде торг — як би дорожче продати ДНР-ЛНР. От і все», — резюмував він.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Шанси перемогти Росію високі, а Захарченко і Плотницький навряд чи довго проживуть - волонтер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?