Росія відігралася на послі Нідерландів через розслідування щодо MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відігралася на послі Нідерландів через розслідування щодо MH17

Росія відігралася на послі Нідерландів через розслідування щодо MH17
Джерело:  МЗС РФ

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Нідерландів в РФ Регіну Джонс-Бос, щоб висловити незгоду з результатами розслідування міжнародної слідчої групи катастрофи МН17 на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.
"До відома посла були доведені серйозні причини, за якими представлені 28 вересня проміжні підсумки кримінального розслідування обставин катастрофи малайзійського Боїнга в небі над Україною 17 липня 2014 року не можуть бути визнані Росією задовільними. Відзначено, що у російської сторони зберігаються вагомі підстави сумніватися в об'єктивності, достовірності та неупередженості представлених Спільною слідчою групою (ССД) висновків", - йдеться в повідомленні.
У російському відомстві додали, що сумніваються в якості продемонстрованих в ході презентації доповіді зібраних доказів про місце запуску ракети, яка збила пасажирський літак, а також маршрут переміщення самохідної установки ЗРК Бук.
"Російська сторона закликала Гаагу ретельно вивчити передані недавно Росією первинні радіолокаційні дані, які є найбільш об'єктивним доказом того, що насправді відбувалося в небі над Україною в момент катастрофи, і врахувати їх в своїх остаточних висновках", - відзначили в МЗС РФ.
Нагадаємо, міжнародна слідча група стверджує, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який збив авіалайнер МН17, зайшов на Донбас з території Росії і зробив постріл з Первомайського- невеликого селища біля міста Сніжне Донецької області.
Головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке заявив, що причетними до трагедії є близько 100 осіб.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що список підозрюваних у причетності до загибелі MH17 над Донбасом підтвердять до кінця цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?