Росія відправила бойовикам на Донбасі "новорічні подарунки" і знову обдурила
Категорія
Події
Дата публікації

Росія відправила бойовикам на Донбасі "новорічні подарунки" і знову обдурила

Росія відправила бойовикам на Донбасі "новорічні подарунки" і знову обдурила
Джерело:  online.ua

На тимчасово підконтрольну бойовикам територію Донбасу вранці 22 грудня в'їхав 59-й "гуманітарний конвой" з Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби.

Читайте також: Гумконвой не допомагає: в соцмережах висміяли економічну пропозицію ватажка ДНР
Згідно з даними "МНС" угруповання ДНР, в російських вантажівках на територію Донецької області привезли 250 т новорічних подарунків, дитячого харчування і предметів першої необхідності. Водночас на одному з сайтів угруповання ЛНР інформують, що 17 автомобілів РФ привезли бойовикам 160 т вантажів, серед яких медикаменти, дитяче харчування, новорічні подарунки тощо.
Примітно, що в Держприкордонслужбі України стверджують, що російсько-український кордон перетнула кількість вантажівок, яка не відповідала заявленому в ноті МЗС Росії. Оскільки переміщення "гумконвоя" здійснювалося з грубим порушенням норм законодавства і модальностей, узгоджених з МКЧХ, прикордонники лише візуально спостерігали, не виконуючи контрольних функцій, однак візуальний огляд авто буде проводитися перед виїздом вантажівок назад в Росію.
"Особливістю 59-го "гумконвоя" є те, що кількість вантажівок не відповідає тому, що було заявлено в попередній ноті МЗС РФ. Зокрема там говорилося про 40 автомобілів, насправді на тимчасово непідконтрольну ділянку України в'їхали 46 машин", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, 58 "гуманітарний конвой" Росії також в'їхав на Донбас напівпорожнім і з великою кількістю вантажівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?