Росія відреагувала на українські санкції спеціальним зверненням
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відреагувала на українські санкції спеціальним зверненням

Росія відреагувала на українські санкції спеціальним зверненням
Джерело:  ТАРС

Міністр економрозвитку РФ Максим Орєшкін заявив, що Росія направила в орган із вирішення спорів Світової організації торгівлі (СОТ) запит на проведення консультацій у зв'язку з введеними Україною санкціями.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Російське представництво при СОТ в Женеві направило до органу з вирішення суперечок СОТ та уряду України запит на проведення консультацій у зв'язку з постійними, починаючи з 2014 року, обмеженнями, заборонами, особливими вимогами та процедурами щодо російських товарів, послуг та осіб на українському ринку, а також відносно транзиту через Україну", - сказав Орєшкін.

Читайте також: Лакмусові санкції: чому плачуть за російськими соцмережами?

Він також додав, що є підстави припускати, що санкції відносно Росії Україна "вживає в порушення зобов'язань у СОТ".

Нагадаємо, 17 травня набув чинності указ президента, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування економічних та інших санкцій. У новому списку санкцій 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров заявив, що санкції, які застосовуються стосовно держави-агресора повинні мати елемент несподіванки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?