Росія відводить війська від кордону з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія відводить війська від кордону з Україною

Росія відводить війська від кордону з Україною
Джерело:  online.ua

Керівництво Південного військового округу РФ відводить 10 тис військових від кордонів з Україною до місць постійної дислокації після проведення польових навчань, які тривали протягом місяця.

Джерело: "Эхо Москвы"

Кремль відводить війська від кордону з Україною

Підкреслюється, що навчання проводились на загальновійськових полігонах у Волгоградській, Астраханській та Ростовській областях, у Криму, Ставропольському та Краснодарському краях та республіках Північного Кавказу, а також на полігонах військових баз РФ в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії.

Понад 10 тисяч військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші до пунктів постійної дислокації з території загальновійськових полігонів. Підготовку проходили батальйонні тактичні групи та "тактичні групи родів військ усіх з'єднань та військових частин ПВО, - повідомили у південному військовому окрузі РФ.

Фото - Flickr.com

Повідомляється, що протягом першої половини січня бойове дежурство продовжать нести підрозділи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, екіпажі частини кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії, а також чергові зміни оперативно-тактичної, армійської та безпілотної авіації.

Вимоги України до Росії, НАТО та США

Команда глави держави Володимира Зеленського вимагає, щоб Україна стала безпосередньої учасницею безпекових консультацій Сполучених Штатів, Європейського союзу чи НАТО з Росією. З такою заявою виступив керівник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.
Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.
Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".
За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?