Росія використовує проти України застарілі боєприпаси з сучасними елементами
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія використовує проти України застарілі боєприпаси з сучасними елементами

Росія використовує проти України застарілі боєприпаси з сучасними елементами
Джерело:  online.ua

Російська армія на війні проти України використовує застарілі боєприпаси, але з сучасними елементами, на яких встановлені таймери.

Джерело: перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону

Ми вже неодноразово розповідали, що росіяни використовують касетні боєприпаси ще часів Радянського Союзу, водночас ми бачимо, що кінцівки, які стоять на цих боєприпасах – сучасні, вони містять фотоелементи, уповільнювачі. В середині такого боєприпасу знаходиться величезна кількість шрапнелі, може бути і 400 і 500, – зазначив Єнін.

За його словами, ці шрапнелі «прошивають» навіть метал та бетон. У радіусі 50 метрів шансів вижити практично немає, каже Єнін.

В Миколаєві, коли наш сапер почав роботу над таким боєприпасом, він знаходився на відстані 1-1,5 метри і здетонував не один цей боєприпас, а чотири – спрацював таймер, який був налаштований на певний час. Життя саперу врятував костюм, який витримав попадання шрапнелі, – розповів Єнін.

Україна і Захід неодноразово заявляли про докази використання Росією забороненої зброї в Україні, вказуючи, що це є воєнним злочином. Росія за собою воєнних злочинів не визнає.

Серед такої зброї термобаричні ракети важких вогнеметних систем (ТОС-1А).

Термобарична зброя, яку іноді називають «вакуумними бомбами», використовує кисень із навколишнього повітря для створення високотемпературного вибуху. Її фугасна дія триває довше, ніж у звичайної вибухової речовини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?