Росія використовує Україну: аналітики опублікували шокуючі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія використовує Україну: аналітики опублікували шокуючі дані

Росія використовує Україну: аналітики опублікували шокуючі дані
Джерело:  online.ua

За словами іноземних аналітиків, офіційна Москва використовує Україну у якості випробувального майданчика для проведення кібератак. За попередніми даними, займається цим зокрема російська група Gameredon. Такими даними поділилася безпекова компанія SentinelLabs.

У звіті, який опублікувала SentinelLabs, йдеться про 5 тисяч "унікальних безпекових об’єктів" в Україні, які атакували хакери. Окрім того, вказано, що вони роблять це за допомогою модифікованої вірусної програми для операційної системи Windows. Остання, серед іншого, спрямована на збір та заволодіння даними, пошук інструкцій до сервера дистанційного контролю.

"За словами очільника компанії Віталія Кремеза, ймовірно атаки Росії по Україні – це підготовка, яку можуть застосувати до інших цілей, у інтересах РФ". Зазначається, що хакерська група Gameredon проводить атаки з 2013 року. З того часу вона значно розширила масштаб своїх операцій", - сказано в повідомленні.

Також у звіті вказано, що найбільше атак здійснювалось в районі лінії розмежування на Донбасі, хоча зачіпали також іншу територію України.

Варто зазначити, що нещодавно українська поліція звернулася до Федерального бюро розслідувань США та до компанії "Area1" з важливим та терміновим прохання. НПУ закликає надати дані про хакерську атаку студії "Квартал 95", холдингу "Burisma" та інших українських компаній. Окрім того, офіційний Київ запрошує ФБР приєднатися до спільної слідчої групи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кібератаки є головною загрозою національній безпеці України. У найближчі роки кіберзброя стане найпотужнішою у світі, тому Україна активно працює над розвитком центру кібербезпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?