Росія винна в ситуації на Донбасі: радник Трампа виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія винна в ситуації на Донбасі: радник Трампа виступив з важливою заявою

Росія винна в ситуації на Донбасі: радник Трампа виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Факт того, що Росія бере участь в переговорах по введенню миротворців ООН на Донбас, підтверджує, що російська влада визнає наявність проблеми і свою провину в ній.

Про це заявив радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон на прес-конференції після переговорів з Петром Порошенко, повідомляє ONLINE.UA.

Болтон також нагадав, що навесні 2018 року в Сирії вбили цілу групу російських бойовиків. Пізніше з'ясувалося, що всі вони раніше воювали на Донбасі. На думку представника адміністраціх президента США це стало черговим доказом присутності російських військових на Донбасі.

Також радник Трампа підтвердив позицію США щодо категоричного невизнання його країною незаконної окупації Криму. Болтон підкреслив, що Трамп чітко позначив позицію в цьому питанні і в недавній декларації та під час зустрічі з Путіним в Гельсінкі.

Крім цього Болтон відзначив прогрес України в питаннях інтеграції в НАТО. Він запевнив, що адміністрація Трампа розглядає вступ України в Альянс.

"Ще в 2008 році США пропонували прискорити програму щодо вступу України в НАТО. Але тоді європейські союзники не погодилися з позицією Вашингтона. Зараз наша адміністрація активно розглядає це питання, виходячи з інтересів України, кілька кроків було зроблено, але багато що залежить від України - яким чином вона виконає умови, як політичні, так і військові. Але є прогрес", - заявив Болтон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гройсман провів переговори з радником Трампа Джоном Болтоном в Києві після параду до Дня Незалежності України 2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?