Росія випустила по Україні вже більше 400 ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія випустила по Україні вже більше 400 ракет

Росія випустила по Україні вже більше 400 ракет
Джерело:  online.ua

Американський чиновник з міністерства оборони США повідомив, що з 24 лютого Росія вже запустила в Україну більше 400 ракет.

Джерело: CNN

РФ продовжує обстрілювати Україну

За словами високопоставленого чиновника з оборони США, станом на 1 березня США бачили понад 400 ракет, випущених Росією під час вторгнення в Україну.

За словами чиновника, в українців все ще є системи протиповітряної оборони, які залишаються «життєздатними, неушкодженими та задіяними».

Посадовець також сказав, що хоча Росія все ще не досягла переваги в повітрі, «є райони, які вона контролює більше, ніж інші».

Просування загарбників до Києва

За його словами, просування Росії на Київ залишається «в основному... там, де було вчора».

Росіяни не тільки стикаються з проблемами з «паливом і життєдіяльністю», але й демонструють ознаки того, що у них закінчується їжа.

Посадовець назвав низку можливих причин зупинки, зокрема український опір.

Посадовець також посилався на можливість того, що росіяни зупиняли своє просування за власним бажанням, оскільки вони могли «перегрупуватися, переосмислити, переоцінити».

Раніше CNN повідомляв, що США вважають, що Росія почала вдаватися до більш потужного вогню та більш руйнівних систем озброєння.

Вони перегрупуються, пристосуються, змінять тактику, – сказав чиновник, додавши, що російське міністерство оборони відкрито визнало, що буде атакувати цивільні райони Києва.

Але чиновник також зазначив, що російські військові, схоже, «не схильні до ризику», коли йдеться про власні війська.

За останні шість днів з'явилися докази певної поведінки російських військових, не схильних до ризику, - сказав чиновник. Ви бачили це, де частини здаються, іноді без бою. Багато з цих солдатів є військовозобов’язаними, ніколи раніше не були в бою, деяким з яких, як ми вважаємо, навіть не сказали, що вони збираються брати участь у бою. Тож ми лише бачимо докази неприйняття ризику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?