Росія вирішила "судити" ще кількох українців: з'явилися імена і подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вирішила "судити" ще кількох українців: з'явилися імена і подробиці

Росія вирішила "судити" ще кількох українців: з'явилися імена і подробиці
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення кільком українцям в нападі на Посольство Росії в Києві в 2014 і 2016 роках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Слідкома РФ.
"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії триває розслідування кримінальних справ, порушених за фактами нападу на Посольство Російської Федерації в Києві в 2014 і 2016 роках. У ході спільних слідчо-оперативних заходів, проведених слідчими СК Росії, співробітниками ФСБ і МВС Росії, отримані достатні дані, які підтверджують причетність ряду конкретних громадян України до вчинення протиправних дій", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в зв'язку з цим щодо подій 2014 року слідком РФ заочно пред'явив звинувачення активісту ВО «Свобода» Володимирові Назаренку, Володимиру Романцову і колишньому депутату Верховної Ради Миколі Рудьковському. Крім того, Назаренко звинувачується російським слідством у нарузі над державним прапором Росії.
Читайте також: У Путіна завели безглузді кримінальні справи на героїв України
Слідком РФ стверджує, що 14 червня 2014 року обвинувачені, діючи в групі з іншими особами, брали участь у псуванні майна посольства Росії і з використанням підручних засобів закидали фасад будівлі. За версією слідства, Назаренко безпосередньо брав участь у зриві з флагштока російського прапора. Збиток, заподіяний посольству, росіяни оцінили в понад 14 млн. рублів.
Крім того, в нападі на посольство РФ в 2016 році слідком РФ звинуватив колишнього сотника «жіночої сотні» Майдану Ірму Крат та двох колишніх бійців батальйону «Айдар» Сергія Новікова та Олександра Висоту.
За даними російського слідства, Крат, Новіков, Висота та інші активісти Євромайдану, «Автомайдану» і «Союзу ветеранів АТО» нібито заздалегідь спланували свої "протиправні дії" біля російського посольства, "маючи на меті ускладнення міжнародних відносин між Росією і Україною". Зараз російські слідчі перевіряють обвинувачених за епізодом 2016 року у причетності до подій 2014 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Слідчий комітет Росії заочно пред'явив звинувачення двом українським військовослужбовцям, звинувативши їх у причетності до "викрадення" кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одінцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?