Росія виставила нові умови обміну полоненими
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія виставила нові умови обміну полоненими

Росія виставила нові умови обміну полоненими

Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ розповів про нові умови  обміну полоненими.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.
Він наполягає, щоб в рамках обміну "всіх на всіх" Україна відпустила всіх терористів, затриманих в різних регіонах України, а також російських громадян, які приїхали в Україну "відвідати родичів".


"Обмін затриманими за принципом "всіх на всіх" все ще потребує вирішення. У зв'язку з подіями на південному сході України в ув'язненні виявилася значна кількість людей не тільки в зоні конфлікту, а й в Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Києві, інших частинах України. Не отримуємо належної інформації від української сторони про долю російських громадян, що приїжджають відвідати своїх родичів, які потім пропадають безвісти", - зазначив Лукашевич.
За його словами, в Росії не можуть виключити того, що вони заарештовані Службою безпеки без дотримання належних правових процедур і містяться в ув'язненні без права листування і повідомлення кого-небудь. При цьому Лукашевичу не подобається активні дії влади України проти проросійських виступів в країні.
"Що стосується "побутового сепаратизму", нагадаємо зміст розвішаних по країні плакатів, що пояснюють, кого треба здавати в політичну поліцію України. Зокрема, сепаратист - навіть той, хто агітує проти мобілізації. Серед інших ознак складу злочину вказуються: "осквернення цінностей українського народу, сумніви в існуванні української нації, поширення чуток про неіснуючу загрозу російській мові, а також страхів і паніки, вихваляння ЛНР і ДНР й ін. Таке ось тлумачення ст. 110 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до 12 років позбавлення волі", - сказав представник Росії в ОБСЄ.
Лукашевич прийшов до висновку, що боротьба з сепаратизмом - це ще й інструмент внутрішньополітичних розборок в Україні. Він закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ не обмежуватися спостереженням за "праволюдською ситуацією на Донбасі", а стежити за тим, що відбувається і на підконтрольних уряду України територіях.
Раніше глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ  Олександр Хуг заявив, що місія з самого початку своєї роботи на Донбасі фіксувала участь російської армії в бойових діях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?