Росія висунула НАТО жорсткі умови щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія висунула НАТО жорсткі умови щодо України

Росія висунула НАТО жорсткі умови щодо України
Джерело:  online.ua

У МЗС Росії в ході переговорів з представниками Держдепу США передали американським дипломатам проекти договору між РФ та США про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки Росії та держав-членів Організації Північноатлантичного договору.

Джерело: пресслужба МЗС РФ

Росія вимагає від НАТО не приймати Україну та Грузію

Зокрема, у Кремлі вимагають від НАТО відмови від членства у альянсі України та Грузії. Крім того у Путіна вимигають ввести заборону на розміщення ракет середньої та меншої дальності на території, звідки вони можуть досягнути безпосередньо Росії, або європейських країн.

Росія також пропонує НАТО підписати забов'язання вирішувати всі конфліктні питання виключно дипломатичним шляхом без застосування сили.

У Кремлі також хочуть підписати угоду про відмову щодо використання територій інших країн для підготовки нападу.

Серед інших умов Росії:

  • Відмова від проведення військових навчань з відпрацюванням сценаріїв застосування ядерної зброї;

  • Відмова від підготовки неядерних країн до застосування ядерної зброї;

  • Відмова Росії та НАТО від розгляду один одного як військових противників;

  • Відмова від розгортання ядерної зброї на території інших неядерних країн, а також ліквідація відповідної інфраструктури;

  • РФ та США зобов'язуються не розгортати ракети середньої та меншої дальності за кордоном та в районах, звідки вони можуть вразити цілі на території іншої сторони;

  • РФ пропонує НАТО не розміщувати додаткових військових та озброєння за межами країн, у яких вони були на травень 1997 року - крім виняткових випадків за згодою Росії та членів НАТО.

Учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, приймають зобов'язання, що виключають подальше розширення НАТО, в тому числі приєднання України, а також інших держав, - заявляють представники Росії.

Крім того, Росія пропонує НАТО відмовитися від ведення будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії.

Зокрема, заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що у НАТО повинні відкликати рішення 2008 року про включення України і Грузії в НАТО.

Сергій Рябков (фото - Facebook.com)

Готовності до цього з боку Заходу немає. Тому ми в своїх пропозиціях, які сформульовані комплексно, всеохоплююче поставили перед США, перш за все, також їх союзниками, цілий ряд питань, що вимагають термінового вирішення, - підкреслив Рябков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?