Росія висунула умову для збереження транзиту газу через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія висунула умову для збереження транзиту газу через Україну

Росія висунула умову для збереження транзиту газу через Україну
Джерело:  online.ua

Влада РФ заявила, що для збереження транзиту газу через Україну потрібно врегулювання судових спорів. З даною заявою виступив перший заступник глави апарату уряду Росії Сергій Приходько, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Що стосується транзиту російського газу через територію України, то ми готові його зберегти на економічно рентабельних умовах, але в разі справедливого врегулювання всіх судових суперечок між ПАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", - сказав Приходько.

Окрім того, російський чиновник зазначив, що концепція "Північного потоку - 2", що нині будується, не передбачає припинення транзиту за діючими маршрутами і "це стосується як України, так і інших країн".

Як відомо, 18 червня у "Газпромі" заявили, що новий контракт на транзит російського газу через газотранспортну систему України на європейських умовах, як того хоче українська сторона, наразі укласти неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?