Росія вивела з ладу майже 50% енергосистеми України
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вивела з ладу майже 50% енергосистеми України

Росія вивела з ладу майже 50% енергосистеми України
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що в результаті завданих армією РФ ракетних ударів виведена з ладу майже половина енергосистеми України.

Джерело: "Укрінформ"

Обстріли РФ вивели з ладу майже 50% енергосистеми України

Очільник уряду звертає увагу на те, що країна-агресорка продовжує ракетні удари по цивільній критичній інфраструктурі України, таким чином воюючи проти цивільного населення та позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла та зв'язку.

Тільки протягом 15 листопада росія випустила по українських містах близько 100 ракет. Майже половину нашої енергетичної системи виведено з ладу, – офіційно підтвердив Денис Шмигаль.

За його словами, у ситуації, що склалася, наша країна потребує додаткової підтримки від європейських партнерів як у сфері енергетики, постачання додаткового обладнання, так і додаткових фінансових ресурсів для закупівлі додаткових обсягів газу і також для більшої підтримки енергетичного сектору.

Що відомо про останні ракетні удари РФ по Україні

15 листопада армія Російської Федерації випустилп по території України понад 90 ракет та безпілотників на суму від пів мільярда до мільярда доларів.

73 ракети вдалося успішно збити українській ППО.

17 листопада російські окупанти обстріляли газовидобувну інфраструктуру АТ "Укргазвидобування" на сході нашої країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?