Росія влаштувала гучну провокацію проти України в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія влаштувала гучну провокацію проти України в ПАРЄ

Росія влаштувала гучну провокацію проти України в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Ради Європи 29 січня повернула повноваження делегації РФ - після цього, 30 січня, Росію офіційно визнали агресором та стороною мінського діалогу. Російські дипломати цинічно назвали це "провокацією" та налетіти на Україну із звинуваченнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Член російської делегації Леонід Слуцький заявив, що своєю поправкою Україна "ввела в оману" ПАРЄ.

Неважко здогадатися, що мова йде про поправку України до резолюції британського парламентаря Роджера Гейла про те, що Росія є стороною мінських домовленостей. З цього випливає і те, що Росія офіційно стає учасником бойових дій на Донбасі.

"Резолюція про виконання зобов'язань перед Радою Європи була доповнена поправкою української делегації, яка визнає Росію стороною мінських угод. Таким чином пройшла чергова безграмотна спроба України ввести Асамблею в оману", - скаржиться дипломат РФ.

Він також цинічно додав, що такі рішення є "неприйнятними", а російській делегації залишається лише шкодувати про те, що у ПАРЄ "знову панує політична кон'юнктура. Щоб зрозуміти усю абсурдність заяв росіян варто згадати лише, що їх повернули у ПАРЄ тільки через те, що вони шантажували Асамблею невиплатою обов'язкових внесків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ПАРЄ в повному обсязі затвердила повноваження Росії. За результатами голосування за повернення російської делегації всіх прав в асамблеї проголосували 96 осіб, проти виступили 44 депутати. Зокрема, проти пропозиції України і країн-партнерів про обмеження повноважень Росії в ПАРЄ виступили представники Західної Європи — Німеччина, Франція Австрія, Іспанія, Італія та інші країни підтримали РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?