Росія влаштувала нахабну провокацію в США і Канаді - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала нахабну провокацію в США і Канаді - що відбувається

Росія влаштувала нахабну провокацію в США і Канаді - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову провокацію в небі над США і Канадою. Міноборони РФ направило в район Аляски і Канади два стратегічні ракетоносці Ту-160. Глава Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) різко відреагував на появу російських бомбардувальників. Він назвав дії російських Ту-160 продовженням нарощування все більш агресивних заходів з боку Росії, передає ONLINE.UA.

"Росія - противник, який продовжує брязкати своїми системами озброєнь дальньої дії. Командування знаходиться в повній боєготовності для захисту від потенційного нападу", - повідомив в соцмережі командир NORAD, американський генерал Терренс О'Шонессі.

У Міноборони РФ виправдалися за провокацію. Там заявили, що політ російських бомбардувальників над Канадою і США був плановим. Літаки Ту-160, за твердженням російського відомства, не входили в повітряний простір США або Канади. У NORAD ж відзначають, що Ту-160 увійшли в канадську розпізнавальну зону ППО, будучи поблизу кордонів США і Канади.

Нагадаємо, кілька днів тому аналогічну провокацію Росія влаштувала в небі над Балтією. Клька польських винищувачів F-16 вирушили на перехоплення російського літака Су-24МР і супроводжували російського розвідника до кордону його рідної країни. Аналогічна ситуація повторилася через два дні, але тоді Повітряні сили Польщі не залучалися до операції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський стратегічний безпілотник RQ-4 Global Hawk провів термінову розвідку біля берегів окупованого Криму і кордонів окупованого Донбасу. Його політ тривав кілька годин вздовж Чорноморського узбережжя і лінії розмежування на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?