Росія встановлює галюциногенну зброю на кораблях - шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія встановлює галюциногенну зброю на кораблях - шокуючі подробиці

Росія встановлює галюциногенну зброю на кораблях - шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Авторитетне британське видання The Times дізналося, що Російський військово-морський флот почав оснащувати військові кораблі зброєю "візуальної оптичної інтерференції", яке може викликати галюцинації і нудоту у ворогів, передає ONLINE.UA.

Джерела видання повідомляють, що установка "5P-42 Філін" була розроблена в Санкт-Петербурзькому інституті людського мозку. Вона призначена для засліплення і дезорієнтації ворогів за допомогою швидких імпульсів високоінтенсивних світлових променів.

"Філін" випускається державною компанією "Роселектроніка" і встановлюється на фрегати "Адмірал Касатонов" і "Адмірал Горшков". Очікується, що прилад встановлять ще два фрегати, які будує РФ.Установка належить до класу нелетальної зброї і її можуть застосувати вночі та у сутінках на відстані до двох кілометрів. Під час випробувань волонтери не змогли уразити судна, озброєні "Філіном", - сказано в повідомленні.

Окрім того, стало відомо, що "Філін" можна застосовувати і на суші. Він здатний впливати на роботу приладів нічного бачення, лазерних далекомірів і системи націлювання керованих протитанкових ракет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Путіна занепокоїлися появою американського десантного корабля в Чорному морі. У Міноборони РФ заявили, що пильно стежать за діями США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?