"Росія почала це робити": Порошенко виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія почала це робити": Порошенко виступив з важливою заявою

"Росія почала це робити": Порошенко виступив з важливою заявою
Джерело:  Укрінформ

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація почала реалізацію сценарію втручання у вибори в Україні та Молдові, проведення яких заплановане на 2019 рік. Він також наголосив, що Росія намагається використовувати сучасні інформаційні технології, зокрема для дискредитації керівництва сусудніх держав, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"В Україні і в Республіці Молдова 2019 рік є дуже важливим — є принципові вибори до парламенту Республіки Молдова, і є президентські та парламентські вибори в Україні. І, на жаль, Російська Федерація почала реалізовувати сценарій безпосереднього втручання у виборчі процеси", - каже президент.

Український глава додав, що Російська Федерація використовує у своїх цілях так звану "п’яту колону", яка, за словами президента "готова негайно бігти і вести переговори на умовах капітуляції з Росією".

"Ніхто більше ніж ми, українці, хочемо миру, але миру на умовах міжнародного права і національних інтересів України, а не на умовах капітуляції", - заявив Порошенко.

Як відомо, РФ багато разів втручалася у вибори різних країн світу: президентські вибори США 2016 року, референдум про Brexit у Британії в 2016 році та загальні вибори у 2017, у вибори президента Франції в 2017 році, парламентські вибори Німеччини у 2017 та референдум щодо статусу Каталонії у 2017.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко виступив з категоричною заявою на адресу Путіна через вибори в Україні. Він заявив, що російський президент ніколи не буде вирішувати, хто буде президентом України — це рішення прийме український народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?