Росія вже програла. Своєї початкової мети в Україні вона не досягне — Байден
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія вже програла. Своєї початкової мети в Україні вона не досягне — Байден

Росія вже програла. Своєї початкової мети в Україні вона не досягне — Байден
Джерело:  online.ua

Росія вже програла. Своєї початкової мети в Україні вона не досягне. Так вважає президент США Джо Байден.

Джерело: CNN

Росія вже програла — Байден

Президент США Джо Байден назвав "смішною" аргументацію Володимира Путіна щодо вторгнення в Україну. Також Байден заявив, що Росія вже програла війну, оскільки не здатна досягти своєї початкової мети.

Ці слова прозвучали в заяві Байдена після тристороннього саміту з лідерами Японії і Південної Кореї.

Росія вже програла. Вона не може досягти своєї початкової мети, про яку заявляла. Це неможливо.

Байден сказав про "смішну" аргументацію Путіна щодо вторгнення в Україну.

За словами американського президента, відсутність реакції на російську агресію могла б стати сигналом для Китаю щодо Тайваню.

Уявіть, якби ми нічого не зробили… Якби ми стояли на місці, який сигнал щодо Тайваню ми б надіслали Китаю? Який сигнал це дало б усьому світу? – сказав він.

Байден наголосив, що вторгнення РФ в Україну не є "лише європейською проблемою, такого вторгнення не було з часів Другої світової війни".

Президент США також високо оцінив реакцію японського лідера на російську агресію.

Японія продемонструвала сильне лідерство в рамках G7, зробила свій внесок у значний обсяг фінансової та гуманітарної допомоги Україні, а також нелетальної військової техніки.

Керівництво Японії з першого дня було критично налаштоване, даючи зрозуміти, що наслідки війни виходять далеко за межі Європи, – заявив Байден.

Новий план Байдена щодо України

14 серпня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на 200 млн доларів.

У пакет увійдуть боєприпаси для протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та додаткове обладнання для розмінування.

У Держдепі знову наголосили, що Росія почала цю війну і може закінчити її будь-коли, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі атаки.

Поки це не станеться, Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть об’єднані з Україною стільки, скільки буде потрібно, — додали в Держдепі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?