Росія вже видобуває газ з українських свердловин: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вже видобуває газ з українських свердловин: опубліковано відео

ДПСУ
Росія вже видобуває газ з українських свердловин: опубліковано відео

Росія відправила свої газові бурові установки в економічну зону України в Чорному морі, де їх зафіксували українські прикордонники.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.
"Як результат, під час здійснення повітряного моніторингу надводної обстановки прикордонним літаком зафіксовано і підтверджено місцезнаходження в Одеському і Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ і суден забезпечення під прапором РФ", - зазначили у відомстві.
Російські судна на українській території або проводять розвідку, або добувають українські природні ресурси, припустили в Держприкордонслужбі.
"Присутність суден забезпечення під прапором РФ в межах родовищ може свідчити про продовження незаконної розвідки і розробки природних ресурсів, а також експлуатації установок і споруд в промислових цілях, без дозволу компетентних органів України", - розповіли прикордонники.


Раніше Росія вже проводила незаконні розвідувально-бурові роботи у винятковій економічній зоні України. Так 16-17 липня кораблем Морської охорони Держприкордонслужби у взаємодії з літаком ВМС виявлено і задокументовано факт відбуксирування самопідйомної бурової установки "Сиваш" з рейду порту н.п. Чорноморське (тимчасово окупована територія АР Крим) в район Голіцинського газового родовища, розташованого у винятковій (морській) економічній зоні України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?