Росія заборонила в'їзд Борису Джонсону та міністрам уряду Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія заборонила в'їзд Борису Джонсону та міністрам уряду Британії

Росія заборонила в'їзд Борису Джонсону та міністрам уряду Британії
Джерело:  online.ua

Росія оголосила про заборону на в'їзд до країни прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону та міністрам британського уряду через їхню підтримку України.

Джерело: сайт МЗС РФ

Джонсону та міністрам заборонили відвідувати РФ

Москва звинуватила британський уряд у "розв’язанні інформаційно-політичної кампанії, спрямованої на міжнародну ізоляцію Росії, створення умов для стримування країни та задушення вітчизняної економіки".

У зв’язку з безпосередніми ворожими діями уряду Британії, що проявилися, зокрема, запровадженням санкцій щодо вищих посадових осіб РФ, прийнято рішення про включення у російський stop list ключових членів уряду Британії та низки політичних діячів, - заявили в МЗС.

Борис Джонсон (фото — president.gov.ua)

Окрім Джонсона до Росії не пустять главу МЗС Ліз Трасс, міністра оборони Бена Воллеса та його заступника Джеймса Хіппі, міністра юстиції Домініка Рааба, міністерку внутрішніх справ Пріті Пател, міністар фінансів Ріші Сунака, міністра бізнесу та енергетики Квазі Квартенаг, міністерка цифровізації, культури, ЗМІ і спорту Надін Дорріс, перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен, генпрокурор Англії та Уельсу Суелла Брейверман, експрем’єрка та депутатка від консерсваторів Тереза Мей.

МЗС РФ пообіцяло ближчим часом доповнювати список усіма політиками, які "сприяють нагнітанню антиросійської істерії та підштовхують колективний Захід до мови погроз у діалозі з Москвою".

Також Росія звинувачує Британію у тому, що вона «накачує київський режим» зброєю і координує такі дії з боку НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?