Росія задіяла в Україні понад 80% сухопутних військ — генсек НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія задіяла в Україні понад 80% сухопутних військ — генсек НАТО

Росія задіяла в Україні понад 80% сухопутних військ — генсек НАТО
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що РФ залучила у війні проти України 80% своїх сухопутних військ.

Джерело: брифінг Єнс Столтенберга та Ентоні Блінкена у Брюсселі

Столтенберг закликав до більшої підтримки України

Зараз понад 80% сухопутних військ Росії залучені до війни в Україні. Тож, звичайно, те, що там відбувається, має значення для загальної здатності Росії становити будь-яку загрозу для будь-якої країни-члена НАТО. Отже, моє перше повідомлення членам Альянсу полягає в тому, що ми вітаємо безпрецедентну підтримку, ми закликаємо до ще більшої підтримки, і ми закликаємо їх глибше дослідити запаси, щоб продовжувати надавати Україні те, чого вона негайно потребує, - сказав генcек НАТО.

Він наголосив, що НАТО контактує з оборонно-промисловими комплексами країн-членів, для довгострокової перспективи.

Ми створили структури тут, в НАТО, щодо оборонного планування, можливостей, щоб гарантувати, що ми зараз нарощуємо виробництво, що ми поповнюємо запаси, щоб мати можливість продовжувати надавати підтримку Україні, але це не лише підтримка Україна – це також забезпечення того, щоб у нас була зброя, боєприпаси, засоби для нашого власного стримування та оборони.

Також генсек сказав, що війна в Україні входить у критичну фазу.

Війна в Україні входить у критичну фазу. Українські сили зуміли зупинити російський наступ на Донбасі, завдати удару у відповідь та знову взяти під контроль території. В останні кілька днів ми бачили значний прогрес в Херсонській та Харківській областях, - сказав він.

Столтенберг запевнив, що у найближчі місяці солідарність і єдність союзників буде піддаватися тиску через енергетичні поставки та зростання вартості життя, спричинені війною Росії.

Але ціну, яку ми платимо, вимірюється у грошах. Тоді як ціна, яку платить Україна, вимірюється життями, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?