Росія запускає новий небезпечний проект в Європі: в мережі стурбовані
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія запускає новий небезпечний проект в Європі: в мережі стурбовані

Росія запускає новий небезпечний проект в Європі: в мережі стурбовані
Джерело:  Bellingcat

Адміністрація президента Росії Володимира Путіна намагається чинити вплив на європейську політику через роботу з радикальними молодіжними рухами в Європі - як лівого, так і правого спрямування.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування групи Bellingcat.

Повідомляється, що російська влада підтримує активні зв`язки з молодіжним крилом маргінальної партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD). Її глава Маркус Фронмайер провів цілий ряд зустрічей з функціонерами режиму Путіна, серед яких керівник департаменту міжнародних зв'язків партії "Єдина Росія" Костянтин Петриченко, лідери молодіжної організації "Об'єднаний молодіжний фронт", місія якого характеризується як підтримка путінського політичного курсу, Дарина Шарова - керівник міжнародного напрямку "Молодої Гвардії Єдиної Росії", яка теж займається налагодженням зв'язків Росії з зарубіжними молодіжними рухами, депутат Держдуми і член думського комітету з міжнародних справ Антон Морозов діалог з яким був присвячений "перспективам співпраці Росії і Німеччини в умовах санкцій", Ксенія Шляміна з ОМФ та її чоловік Микола.

Один з проектів ОМФ - "Росія - Європа: новий поворот", який описується як кампанія по веденню діалогу "російських політиків і представників молодіжних крил найбільших європейських партій, які виступають за скасування санкцій проти РФ".

Не менш тісні зв'язки підтримуються Кремлем і з "Австрійської партією свободи" (FPO), з якою в грудні "ЄдРо" підписало угоду про спільну роботу в "молодіжних, жіночих, освітніх, гуманітарних та інших соціальних організаціях" з метою "зміцнення дружби і виховання молодого покоління в дусі патріотизму і радості праці".

Зазначається, що "Сербська народна партія" та націоналістична партія "Двері" також стали об'єктами докладання зусиль Москви. У минулому році Дарина Шарова з соратниками з МГ зустрілися з ними для обговорення "молодіжних проектів". У 2014 році влаштували антинатовську демонстрацію, про яку пізніше розповіла МГ.

Читайте також: Держави G-7 готові ввести додаткові санкції щодо Росії

Ще один "друг" Москви - Демократичне молодіжне співтовариство Європи (DEMYC), яка займається зміцненням "постійних зв'язків між центристськими і правоцентристськими партіями по всьому світу".

Не менш пильну увагу приділяють в Кремлі і лівому флангу. У лютому 2016 року колишній глава російського федерального агентства у справах молоді "Росмолодь" Сергій Поспєлов провів зустріч з Ніколасом Пападімітріу - президентом "Всесвітньої федерації демократичної молоді" (ВФДМ), яка вважається продовжувачем справи, яка існувала у радянські часи "Комуністичного інтернаціоналу молоді", пов'язаного з "Комінтерном".

Росія хоче отримаи вплив й у Нідерландах. Так, Зураб Агірбов, що працює в представництві "Росспівробітництва" в Нідерландах, в липні 2014 організував приїзд делегації молодих голландців в Москву, де вони взяли участь в конференції "Нове покоління", на якій виступили представники "Молодої Гвардії", "Росмолодежи" і "Росспівробітництва".

Пізніше глава "Експертного центру Російської Федерації" запросив учасників "Нового покоління" на зустріч в посольство Росії в Гаазі. "Експертний центр" відомий тим, що через групу в Facebook поширює прокремлівську пропаганду, називаючи це "сприянням кращому розумінню діяльності Росії в Нідерландах і Бельгії".

В мережі прокоментували доповідь Bellingcat.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?