Росія зараз проживає фундаментальний крах — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія зараз проживає фундаментальний крах — професор нейропсихології Богдан Ткач

Росія зараз проживає фундаментальний крах — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Чому росіяни досі не змогли усвідомити усю катастрофічність та ганебність свого становища та як європейські політики втратили емпатію до українців обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Протягом перших тижнів повномасштабного вторгнення РФ в Україну чимало українців плекали надію, що росіянам вистачить сили духу вийти на масові протести й виступити проти війни.

Однак цього не сталося. Війна триває уже понад 6 місяців, а 75% громадян Росії її активно підтримують.

Проте українці досі вірять, що росіяни все-таки колись зрозуміють, що відбувається й зупинять диктатора Володимира Путіна.

Як вважає професор нейропсихології Богдан Ткач, шанс на "пробудження" у народу РФ ще є.

Війна з Україною спровокувала фундаментальний крах у Росії

Росія проживає зараз фундаментальний крах. І пронизливий страх, який проходить через еліти, що живуть в Петербурзі і в Москві, змушує їх шукати нові ідеї, щоб йти в ногу зі світом. Бо вони практично завжди відстають на пів століття по технологіях і по всьому. Вони постійно наздоганяють. Створити щось нове для них дуже складно. В основному все полягає на відтворенні. Вони відчувають велику дефіцитарність історії. Якщо подивитися на них і на нас, то в нас історія дуже древня. Це нас постійно фрагментують, що у вас незалежність тільки 31 рік. Але насправді писемна згадка про українців, як мінімум, 6 тисяч років до нашої ери. Ми набагато древніша нація, — наголошує Богдан Ткач.

Експерт також звертає увагу на те, що Росія завжди намагалася присвоїти собі українську історію.

Щоб реалізувати цей задум режиму Путіна потрібно мати велику кількість людей, які готові повірити в будь-яку брехню.

З цією метою велику масу людей за межами Москви і Петербурга тримають в дуже великій бідності, оскільки бідна людина вкрай уразлива до впливу.

Плюс мозок доктринізують релігією, телевізором, різними ідеологіями, то комунізм, то шовінізм. Коли люди прокинуться? Вони можуть прокинутися лише завдяки нам – психологам, які будуть створювати духовні продукти, які дозволять росіянам прокинутися від цього сну. Тому що вони реально відображають світ. Поспілкуйтеся зі своїми родичами (з росії - ред.). Це жах – у людей в голові телевізор, – зазначає професор нейропсихології Богдан Ткач.

Вас може зацікавити: Змінити ситуацію в Росії може лише демократична революція — академік Української академії наук Віталій Луньов

Чому так багато європейських політиків підтримують Путіна та війну проти України

Доктор психології Василь Мосійчук звернув увагу своїх співрозмовників на ще один жахаючий парадокс.

Він нагадав, що у Німеччині, яка розпочала Другу світову та останні 75 років каялася за свої злочини, наразі можна зустріти дуже багато політиків, які де-факто підтримують дії Путіна та війну проти України.

Німеччина вклала в Росію 300-400 мільярдів. І сьогодні хоче повернути ці гроші. Сьогодні ці гроші вже обмиті кров'ю українських дітей, калік, матерів, які загубили своїх синів на війні. Наших воїнів, які захищають ту саму демократію, про яку говорила Європа і інші держави. Сьогодні йде війна чорного і білого, світла і темряви. І говорити українцям «перестаньте воювати, сідайте за стіл переговорів»... З ким? З вбивцями сісти за стіл? Вони навіть не покаялися, хоча вже частково програли війну, – обурюється Мосійчук.

За словами доктора психології, "гламурні раби" в Європі кормляться кров'ю і російських дітей, яким сьогодні викривляють свідомість, й українських дітей, яких калічать та вбивають під час війни.

Професор нейропсихології Богдан Ткач погодився з думкою Василя Мосійчука й довав, що в європейських політиків дефіцитарний мозок.

У них дисфункція тієї ділянки, яка відповідає за емпатію, мораль, за співчуття. Це вентромедіальна частина мозку. Вони є просто калькуляторами – вигідно-невигідно. Вони можуть міряти українську кров на соляру і казати: «У вас стільки загинуло людей, і ми вам дамо стільки ж солярки»... Тобто там співчуття немає.  Це гламурні раби. Цілі кластери. Це люди, які між собою схожі тим, що у них мозок є дефіцитарним. У них відсутня совість, мораль, співпереживання до інших людей. Це просто бізнесмени, але не в хорошому сенсі цього слова, – пояснює Богдан Ткач

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Читайте також: Битва світоглядів: чому еволюція українців є вирішальним фактором у перемозі над РФ

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?