Росія завдала чергового масованого удару по України: деталі нічної атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія завдала чергового масованого удару по України: деталі нічної атаки

Росія завдала чергового масованого удару по України: деталі нічної атаки
Джерело:  online.ua

В ніч проти 14 травня РФ здійснила чергового масованого удару по українських містах. Росія атакувала ракетами та дронами.

Джерело: Генштаб ЗСУ, голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, КМВА

Що відомо про атаку росіян на Україні вночі 14 травня

Загалом протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних удари, зокрема по містах Тернопіль та Миколаїв, внаслідок чого є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено багатоповерховий будинок та інша цивільна інфраструктура.

Росіяни двічі за ніч атакували Тернопільщину. Є прильоти крилатих ракет.

О 05.00 год зафіксований приліт крилатих ракет. Спеціалісти прибули на місце події та зафіксували руйнацію двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці - одразу ліквідували. Також уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські обʼєкти та 9 вантажних автомобілів, — повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Армія РФ завдала ракетного удару по Новобаварському району міста Харків. Жертв та постраждалих немає.

Цілили по інфраструктурному обʼєкту. У прилеглих будинках повибивало шибки та двері, але обійшлося без значних руйнувань, — зазначив мер Харкова Ігор Терехов.

Крім того, ворог завдав 79 авіаційних ударів та здійснив 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Зокрема, внаслідок обстрілу Костянтинівки Донецької області, є загиблі та поранені цивільні особи. Серед них є діти. Зруйновано приватний будинок, пошкоджено 4 багатоповерхівки та інша цивільна інфраструктура.

У КМВА розповіли про наслідки нічних атак на столицю

У ніч проти 14 травня по всій Україні двічі лунала масштабна повітряна тривога. Російські окупанти намагалися атакували Київ дронами-розвідниками. Це була сьома повітряна атака на столицю з початку травня.

За попередньою інформацією, до опівночі окупанти запустили у повітряний простір навколо Києва дрони-розвідники. Ймовірно, для виявлення позицій нашої ППО. Всі БпЛА, які рухалися в напрямку столиці, були знищені на дальніх підступах.

За словами Попка, після опівночі була повітряна тривога, повʼязана із атакою ймовірно крилатих ракет, запущених зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського напрямку. Однак у повітряному просторі навколо Києва таких крилатих ракет зафіксовано не було.

За попередніми даними, руйнувань та травмованих в місті немає. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки під час оголошення повітряної тривоги, – наголосив глава КМВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?