Росія завдала військовий удар по союзникам США і все заперечує
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія завдала військовий удар по союзникам США і все заперечує

Росія завдала військовий удар по союзникам США і все заперечує
Джерело:  Washington Examiner

Російські військові літаки 28 лютого помилково атакували в Сирії бійців опозиційного угруповання, підтримуваного США.


Про це заявив генерал Стівен Таунсенд, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Examiner.


"Вчора (28 лютого, - ред) російські літаки і авіація режиму (урядових сирійських сил, - ред.) бомбили деякі села, які, як я думаю, на їхню думку, утримувалися ІДІЛ. Але насправді на землі перебували сили сирійської арабської коаліції", - підкреслив Таунсенд.


За його словами, американський спецназ дислокувався на відстані в менш, ніж в 5 км, від місця удару. Військові США сповістили про те, що відбувається, військових РФ по спеціальному каналу зв'язку, після чого авіаудари припинилися.


Читайте також: У Росії похвалилися тим, як вбивають людей: опубліковано відео


У той же час, в Міністерстві оборони Росії заявили, що не завдавали ударів по зазначеним районам Сирії.


"Двадцять восьмого лютого в Сирійській Арабській Республіці дійсно були контакти за встановленими каналами зв'язку між російським представником командування авіагрупи ВКС Росії на авіабазі "Хмеймім" з його американським колегою на авіабазі в місті Ель-Удейд (Катар). В ході переговорів представник ВПС США висловив занепокоєння, що сирійські та російські літаки при виконанні бойових завдань проти ІД південніше міста Манбідж можуть завдати ненавмисний удар по підконтрольним США збройним формуванням", - йдеться в повідомленні.


За даними Міноборони РФ, "щоб уникнути будь-яких інцидентів американський представник повідомив російському офіцеру точні координати розташування в даному районі підтримуваних США бойовиків "опозиційних сил".


"Дана інформація була прийнята російським командуванням до відома. Жодного удару по зазначеним американською стороною районам сирійською або російською авіацією не завдавалося", - відзначають в оборонному відомстві.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в ООН заявили, що до військових злочинів в ході конфлікту в Алеппо причетні всі сторони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?