Росія заявила про повернення до "зернової угоди"
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія заявила про повернення до "зернової угоди"

Росія заявила про повернення до "зернової угоди"
Джерело:  online.ua

2 листопада турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган офіційно повідомив, що Росія погоджується знову приєднатися до чорноморської угоди щодо експорту зерна.

Джерело: Управління зв'язку Турецької Республіки, заява Міноборони РФ

РФ повертається до виконання "зернової угоди"

Як стверджує президент Туреччини, очільник Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу зателефонував до свого турецького колеги, щоб повідомити про початок операцій.

Невдовзі після оголошення Ердогана Міноборони Росії опублікувало повідомлення, що Росія відновлює участь у чорноморській зерновій ініціативі.

Фото - скриншот

Президент Реджеп Таїп Ердоган у середу заявив, що Росія погодилася повернутися до угоди за посередництва Туреччини та ООН, яка дозволила транспортувати мільйони тонн українського зерна через Чорне море. Ердоган сказав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу зателефонував своєму турецькому колезі Хулусі Акару і повідомив йому, що з середи угода про зерновий коридор «продовжуватиметься так само, як і раніше», - йдеться в повідомленні.

За словами турецького лідера, угода віддаватиме пріоритет поставкам до африканських країн, включно з Сомалі, Джибуті та Судан, відповідно до занепокоєння Росії, що більша частина зерна потрапляє в багатші країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?