Росія заявила про великі проблеми українців в Африці: МЗС України мовчить
Категорія
Події
Дата публікації

Росія заявила про великі проблеми українців в Африці: МЗС України мовчить

Росія заявила про великі проблеми українців в Африці: МЗС України мовчить
Джерело:  РІА Новини

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова оголосила, що біля берегів Республіки Бенін в Західній Африці захопили судно, на якому можуть бути українці.
Про це вона заявила в ході брифінгу 30 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
Читайте також: В ійськові Путіна заявляють, що врятували українських моряків
"За наявними даними, 29 листопада, імовірно, було захоплено грецьке судно під панамським прапором з 18 росіянами і двома громадянами України на борту. Воно було раніше на рейді в територіальних водах Беніну. В проясненні ситуації бере участь посольство Росії в Беніні, яке підтримує всі необхідні контакти з владою цієї держави, і інші російські компетентні відомства", - заявила представниця зовнішньополітичного відомства Росії.
Вона також додала, що уряд Беніну поки не підтвердив факту захоплення корабля піратами або грабіжниками. У той же час консульська служба МЗС України заявила "112.ua", що поки не має інформації про інцидент.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські військові врятували семеро українців, судно яких 21 листопада втратило хід в Середземному морі, після чого дві доби перебувало в дрейфі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?