Росія зайнялася небезпечною річчю в окупованому Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Росія зайнялася небезпечною річчю в окупованому Криму

Росія зайнялася небезпечною річчю в окупованому Криму
Джерело:  Reuters

Росія почала використовувати в анексованому Криму численні військові споруди, які до того були в запустінні, а також вирішила будувати на півострові нові військові бази і розміщувати там солдатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Видання нарахувало як мінімум 18 діючих військових об'єктів, включаючи морські бази, радіолокаційні станції стеження і аеродроми. Деякі з них були повністю новими, деякі являли собою підновлені радянські військові об'єкти. Частина якраз піддавалася ремонту.
Так званий "Об'єкт 100" (побудований в Севастополі в 50-і рр. XX століття перший підземний стаціонарний комплекс для зберігання і бойового використання крилатих ракет) до недавнього часу був вельми популярний у туристів. Вони платили по $50 за можливість відвідати старий і занедбаний бункер і його тунелі.
З недавніх пір туристів в бункер більше не пускають. На об'єкті з'явився напис: "Заборонена зона, військовий об'єкт Міністерства оборони РФ". Місцеві жителі, які живуть неподалік, кажуть, що російські військові знову з'явилися на об'єкті в 2015-му році і перекрили блокпостами дороги, які ведуть до бункера.
Інша частина цієї програми - відтворення ланцюга радарів стеження на кримських висотах. З їх допомогою Росія може легко спостерігати за Туреччиною, Румунією та Болгарією. Одна з таких станцій спостереження розташована біля Феодосії Вона була побудована ще за часів СРСР, але закинута за часів, коли Крим був українським.
Ще дві військові бази Росія зараз будує в Перевальному, невеликому селищі недалеко від Сімферополя. Там знаходяться два занедбаних українських об'єкти, які Росія відновлює і збільшує.
Також після анексії Криму Москва значно розширила приміщення, де розквартирований Чорноморський флот. В основному ці будівлі і споруди розташовані в Севастополі. Згідно з документами, в передмісті Севастополі будується тренувальний центр для військових плавців. По сусідству з ним перебувають причал і аеродром, який останні двадцять років був занедбаний, але тепер знову відновлюється.
Також Росія перетворила на військову базу аеропорт Бельбек.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося фото ймовірного місцезнаходження військової бази, на якій Росія готує військових для участі в бойових діях на Донбасі і в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?