Росія здасться: в США пригрозили Путіну захопленням територій, в РФ відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія здасться: в США пригрозили Путіну захопленням територій, в РФ відреагували

Росія здасться: в США пригрозили Путіну захопленням територій, в РФ відреагували
Джерело:  online.ua

Якщо Росія почне бойові дії проти НАТО в Балтійському регіоні, то буде змушена здатися, через те, що буквально за два тижні неминуче втратить Калінінградську область. Про це йдеться в доповіді американського неурядового дослідницького центру Jamestown Foundation, передає ONLINE.UA.

У доповіді наголошується, що незважаючи на розвинену протиповітряну і протиракетну оборону Росії в регіоні, США і Польща можуть успішно протистояти агресії РФ посиленим контингентом сухопутних військ. Автор 54-сторінкової доповіді, старший науковий співробітник фонду Річард Хукер, передбачає, що спочатку Росія зможе убезпечити від супротивників Калінінградську область, але після натиску США і Польщі буде змушена відступити і здатися.

Для здійснення такого плану, за твердженням співробітника фонду, потрібно буде наростити чисельність і укомплектованість збройних сил Литви, Латвії та Естонії. Крім цього, за його розрахунками, в протистоянні агресії Росії допоможуть "багатші союзники" НАТО на кшталт Німеччини, які зможуть налагодити взаємодію між військами. Керувати діями, як припускає Хукер в доповіді, будуть США. Союзниками по операції, на думку співробітника фонду, можуть стати Фінляндія і Швеція. Однак війна, за його припущенням, буде локальною, так як поширення бойових дій на інші території призведе до "масових руйнувань".

Автор докладно розписав хід військових дій: наступ російської танкової армії на Таллінн, бої за переправу біля Даугавпілса. На його думку, якщо НАТО буде діяти як єдине ціле, то російська армія за 14 днів не зможе взяти столиці країн Прибалтики, а флоту доведеться з Калінінграда піти в Санкт-Петербург.

Додамо, що у вересні головнокомандувач ВПС США Джеффрі Лі Харрігян заявляв, що у американських збройних сил є план зі знищення системи ППО в Калінінграді при можливому конфлікті. Тоді він наголошував, що необхідні для цього маневри вже відпрацьовуються.

На доповідь американського неурядового дослідницького центру Jamestown Foundation вже відреагував глава Калінінградській області Антон Аліханов. Він назвав прогноз експерта по захопленню Калінінграда "фантастичним". Чиновник відповів погрозами США, підкресливши, що Калінінградська область добре захищена від атак, а пілотам НАТО добре відомі можливості російської протиповітряної оборони.

"Бажаю всім генералам США читати книжки про Росію і пам'ятати, що як би не був хороший план, завжди є російські та історичний досвід", - заявив Аліханов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що якщо виникне глобальна війна між Росією і Європою, то першою найважливішою метою Москви стане портове місто Бремерхафен на північному заході Німеччини. Колишній співробітник Програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні (США) Ендрю Метрик вважає, що Путін буде використовувати російський атомний підводний човен проекту 885 "Ясень", щоб розгромити Бремерхафен, який є основним американським наземним портом для висадки в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?