Росія зганьбилася на весь світ - розкрита чергова безсоромна брехня Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зганьбилася на весь світ - розкрита чергова безсоромна брехня Путіна

Росія зганьбилася на весь світ - розкрита чергова безсоромна брехня Путіна
Джерело:  online.ua

Росія знову зганьбилася на весь світ своєю назабною брехнею. Команда російського президента Володимира Путіна остаточно забрехалась в справі про літак рейсу МН17, який був збитий російською ракетою "Бук" над Донбасом в 2014 році. Як виявилося, Міноборони РФ навмисне надало неправдиву інформацію Об'єднанії слідчій групі, щодо дати виробництва ракети з метою довести "провину" України, але Москві нічого не вдалося - голландським слідчим була відома справжня дата виготовлення ракети і вони хотіли лише переконатися, що Росія намагається перекласти з себе провину в скоєному злочині, в результаті якого загинули 298 осіб. Про нову безсоромну брехню Путіна розповів російський авіаексперт Вадим Лукашевич, який зізнався, що йому соромно за свою країну, передає ONLINE.UA.

"Росію знову спіймали на брехні. Як підловити брехуна? Як довести всім, що він бреше? Дуже просто - йому потрібно дати половину правди, щоб він, думаючи, що це все, що є, почав домислювати другу половину і забрехався. Саме так і зробила Об'єднана слідча група (JIT) на своїй прес-конференції 24 травня 2018 року, представивши всім фрагмент корпусу ракети з номером, але свідомо приховавши відому голландцям дату його виготовлення - 15 січня 1986 г. Це був сир в мишоловці ", - повідомив авіаексперт.

Він нагадав, що 17 вересня 2018 року російський Міністерство оборони провело прес-конференцію, на якій за номером на корпусі ракети "довело", це ця ракета була проведена 24 грудня 1986 року і в наступному році передана військовій частині, що дислокується в Українській РСР. Тоді в Міноборони РФ навіть показали документи, що підтверджують "липову" дату 24.12.1986, і заявили, що нібито є двосторонній акт приймання-передачі ракети в військову частину, але не демонструючи його. Тим самим у Путіна хотіли переконати слідчих у своїй непричетності до катастрофи МН17.

За словами Лукашевича, слідчі вже тоді зловили команду Путіна на брехні, але вирішили для переконливості ще раз перепитати Москву про дату випуску ракети. І Міноборони вдруге офіційно підтвердило "липову" дату.

"Нашим військовим навіть не вистачило розуму розібрати хоча б одну ракету і подивитися, якщо на її корпусі будь-які заводські позначки з датою виробництва, крім усім відомого номера на зовнішній поверхні. Тепер голландці сміються над "українською ракетою"(незмінно беручи це в лапки ), а прокурор Тейс Бергер знову говорить в суді про "недобросовесність" Російської Федерації. Але ми-то в Росії, і у нас це називається 3.14здежом", - підкреслив Лукашевич.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту літака перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу - всі вони загинули. За кількістю жертв ця катастрофа потрапила в десятку найбільших авіатрагедій в історії.

В ході міжнародного слідства було встановлено, що пасажирський літак збила ракета, випущена з російського ЗРК "Бук". Даний зенітно-ракетний комплекс на Донбас поставила Російська Федерація. У перші хвилини після катастрофи бойовики оголосили про те, що збили український військовий літак, але коли стало відомо про катастрофу пасажирського Boeing-777, бойовики "ДНР" і Росія відмовилися від свого визнання і заявили, що МН17 збили українські винищувачі. Всі звинувачення на адресу Києва були спростовані Спільної слідчою групою (JIT).

19 червня 2019 Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони так званої "ДНР" Ігор Гіркин (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що слідство у справі MH17 приголомшило світ резонансною заявою. Прокурор Вард Фердінандуссе, під час судовго процесу по збитого літака Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, офіційно заявив, що Росія причетна до війни на Донбасі. Крім того, прокурор зазначив, що у слідства є докази прямої участі РФ у збройному конфлікті на Сході України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?