Росія зірвала ідею контролю ОБСЄ кордону на Донбасі - Кулеба
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зірвала ідею контролю ОБСЄ кордону на Донбасі - Кулеба

Росія зірвала ідею контролю ОБСЄ кордону на Донбасі - Кулеба
Джерело:  Укрінформ

Російська влада фактично зірвала ініціативу рівня ОБСЄ про моніторинг українського кордону на Донбасі. Ідею підтримали 33 держави-учасниці організації, однак Кремль заблокував голосуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, йдеться про встановлення стійкого моніторингу представниками ОБСЄ районів, що стикаються безпосередньо з кордоном.

"Ми дякуємо 33 країнам-учасницям, які приєдналися до нас та стали співавторами проєкту міністерського рішення щодо постійного моніторингу ОБСЄ районів, прилеглих до непідконтрольної ділянки українсько-російського кордону", - наголосив дипломат.

Подібна ініціатива передбачена мінським протоколом, який, зокрема, підписала сама Росія.

"Блокування цього рішення з боку однієї країни — Російської Федерації – вчергове продемонструвало небажання Москви поважати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей, дотримуватися принципів ОБСЄ та поважати кордони у Європі", - звернув увагу Кулеба.

Нагадаємо, у четвер, 3 грудня, ОБСЄ розпочала дводенну 27-му міністерську раду. Уперше в історії її організували через відеозв'язок, це пов'язано із коронавірусом.

Тривалий час російська сторона фактично блокує процес врегулювання та переговорів щодо Донбасу. Це особливо помітно на рівні Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона на рівні Тристоронньої контактної групи не зацікавлена у врегулюванні війни на Донбасі, вважає Леонід Кравчук. Голова української делегації звернув увагу на блокування усілякого процесу на цій платформі.

За його словами, перш за все росіяни блокують проведення обміну полоненими, який Київ хотів організувати ще до Нового року. У делегації існує думка, що РФ блокуватиме процес навіть у 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?