Росія знайшла привід вимагати від України мільйони доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія знайшла привід вимагати від України мільйони доларів

Росія знайшла привід вимагати від України мільйони доларів
Джерело:  rbc.ua

В Арбітражному суді Москви зобов'язали українське державне підприємство "Антонов" виплатити близько $2,8 млн компенсації Міністерству оборони Росії.


Відповідне рішення суду опублікували в судовій картотеці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".


Так, в Арбітражному суді частково задовольнили позов Міноборони, яке вимагало стягнення з "Антонова" майже $5,5 млн, а також зобов'язали українське держпідприємство додатково виплатити $3,1 тис державного мита до федерального бюджету РФ.


Читайте також: В Україні показали новітній військовий літак: опубліковано відео


Відзначається, що рішення суду можна оскаржити протягом місяця з дати його прийняття.


У травні 2015 року колишній глава українського уряду Арсеній Яценюк заявив про припинення військово-технічного співробітництва між Росією та Україною, після чого Міноборони РФ заявило про укладений в 1989 році договір з авіазаводом на дослідно-конструкторські роботи по створенню літака Ан-70. У зв'язку з цим, в липні 2015 року оборонне міністерство зажадало стягнути близько $5,5 млн.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  заступник голови відділу перспективних розробок компанії "Антонов" Андрій Хаустов підтвердив відсутність кооперації держпідприємства з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?