Росія знову спробує захопити всю Україну — генсек НАТО Столтенберг
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія знову спробує захопити всю Україну — генсек НАТО Столтенберг

Росія знову спробує захопити всю Україну — генсек НАТО Столтенберг
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг офіційно попередив українців та міжнародну спільноту про те, що очільник Кремля Володимир Путін не змінив свої плани — він знову спробує захопити всю територію України й уже активно готує свою армію до нового наступу.

Джерело: сайт НАТО

У НАТО заявили, що РФ готується до нового наступу на Україну

Сьогодні ніхто не може сказати, коли закінчиться війна. Але що ми знаємо точно, то це те, що ця агресивна війна, спровокована Путіним. Він вирішив вторгнутися до іншої країни, суверенної демократичної держави в Європі і може покласти край війні вже сьогодні. Але проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що він та влада в Москві готуються до миру, - заявив генсек НАТО.

На його думку, дії команди російського диктатора наразі вказують на протилежне.

Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, понад 200 000 осіб, а можливо навіть більше. Що вони активно нарощують озброєння та боєприпаси, - підкреслив генсек НАТО.

Він також звернув увагу на те, що Іран та Північна Корея продовжують допомагати країні-агресорці нарощувати свій арсенал.

За словами Столтенберга, його команда наразі не бачать жодних ознак того, що очільник Кремля змінив свою головну мету цього вторгнення, яка полягає у тому, щоб захопити всю територію Украхни.

Отже, поки це так, ми маємо бути готовими до довгого шляху, - попередив лідер Альянсу.

На переконання Єнса Столтенберга, перемога Росії у цій війні стане трагедією не лише для українців, але і для усього цивілізованого світу.

Тому так важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну, - нагадав генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?