Росія знову заблокувала Керченську протоку: з'явилися тривожні дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія знову заблокувала Керченську протоку: з'явилися тривожні дані

Росія знову заблокувала Керченську протоку: з'явилися тривожні дані
Джерело:  online.ua

Ситуація в Азовському морі в районі Керченської протоки знову загострилася. Росія з серпня місяця підсилює блокування для проходження українських кораблів. За даними експертів, тільки в минулому місяці тривалість штучної затримки український судів зросла більш ніж в три рази. Про це повідомив експерт з питань анексованого Криму, журналіст Андрій Клименко, передає ONLINE.UA.

Клименко навів підсумки спостережень Моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», «Майдану закордонних справ» і BlackSeaNews. У них зазначено, що "на вході" в Азовське море Росія збільшила тривалість штучного затримання українських кораблів в 2,4 рази, а на "виході" з Азовського моря - в 3,2 рази. Експерт зазначає, що ситуація знову загострилася і зараз справи йдуть так само, як і восени 2018 року.

"Швидше за все, зараз настав час, коли в черговий раз потрібно активувати питання про азовський пакет санкцій до російських портів Азовського моря, з яких здійснюються регулярні перевезення до окупованого Крим", - вважає Клименко.

Нагадаємо, раніше в Генштабі ЗСУ заявляли, що Україна не відмовиться від права вільного проходу кораблів ВМС через Керченську протоку, який передбачений морським правом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ звинуватила ФСБ РФ в протизаконних затриманнях українців, які на законних підставах займаються риболовлею в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?