"Росія знову зганьбилася": в ООН провалилась ще одна резолюція РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія знову зганьбилася": в ООН провалилась ще одна резолюція РФ

"Росія знову зганьбилася": в ООН провалилась ще одна резолюція РФ
Джерело:  online.ua

Росії не вдалося зібрати простої більшості голосів Генасамблеї ООН для ухвалення свого проекту резолюції щодо збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. На думку представників США і ЄС, збереженню договору ця резолюція ніяк не сприяє, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву постійного представника України в ООН Володимир Єльченко.

Так, за документ проголосували 43 країни, проти – 46, ще 78 утрималися.

"Росія знов зганьбилася у Генеральній асамблеї ООН: цього разу резолюція зі "збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності" не набрала навіть простої більшості голосів. Представники США і Євросоюзу пояснили результати голосування тим, що "ця резолюція не сприяє збереженню договору", - пише дипломат.

Варто зазначити, що РФ внесла до Генасамблеї ООН свій проект резолюції щодо збереження Договору про ліквіда цію ракет середньої та малої дальності ще тиждень тому. Ухваленням цього документа РФ планувала відповісти на нещодавнє оголошення США про намір вийти з угоди.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня  Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі.  Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?