Росія зробила найважливіше заяву по Януковичу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зробила найважливіше заяву по Януковичу

Росія зробила найважливіше заяву по Януковичу
Джерело:  interfax.com.ua

Росія офіційно визнала, що після втечі екс-президента України Віктора Януковича йому було надано тимчасовий притулок на території РФ.
Про це йдеться в заяві управління з питань міграції МВС РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на «Интерфакс-Украина».
Про отримання Януковичем притулку вже повідомили Генпрокуратуру України, запевнив адвокат екс-президента Віталій Сердюк.
"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо наступне: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу, ..., надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території РФ, серія ВУ № 0107999, видане УМФС Росії по Ростовської області", - зазначається у відповіді на запит адвоката, датованому 29 вересня.
Юрист додав, що раніше в ГПУ пояснювали відсутність прогресу в розслідуванні «справи Майдану» відсутністю доказів знаходження його на території Росії, і цим же були мотивовані відмови в проведенні його допиту, очних ставок з нинішніми вищими посадовими особами України, неможливість передачі "справи Майдану" у суд.
Сердюк нагадав, що 23 лютого 2016 року його передав слідчому ГПУ клопотання про допит Януковича за місцем його фактичного проживання - в російському Ростові. У відповідь слідчі заявили, що інформація про місце знаходження екс-президента перевіряється, а відповідні органи РФ не надавали офіційних підтверджень його знаходження в цій країні.
"Тепер Генеральна прокуратура втратила свій останній аргумент для подальшої зупинки слідства, відмов у проведенні допитів, очних ставок, інших слідчих дій за участю Віктора Януковича і в передачі справи в суд", - підкреслив він.
Адвокат заявив, що направив нове клопотання слідчому, в якому просив включити в матеріали провадження у "справі Майдану" копію листа Головного управління з питань міграції МВС РФ, відновити досудове слідство і як можна швидше передати справу до суду і додав, що цим документом спростовуються поширені раніше чутки про отримання Януковичем громадянства РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Росії 5 разів відмовляли Україні у видачі колишнього екс-президента Віктора Януковича і тричі - у видачі колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?