Росія зробила реальний крок до Третьої світової війни: з'явився гучний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зробила реальний крок до Третьої світової війни: з'явився гучний прогноз

Росія зробила реальний крок до Третьої світової війни: з'явився гучний прогноз
Джерело:  online.ua

Спеціаліст в галузі міжнародних відносин Ніколас Гвоздєв заявив, що російський президент Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики РФ, побоюючись, що США спровокують Третю світову війну з Росією.
Про це він написав у своїй статті для The National Interest, переклад якої зробив ONLINE.UA.
"Той факт, що стратегія готувалася паралельно з президентськими виборами в США, можливо, не випадковий, враховуючи дві її найбільш примітні особливості. Перша - це невеликий, але істотний зсув в оцінці можливості застосування ядерної зброї з формулювання "немислима" на "малоймовірна". Хоча концепція не передбачає високу ймовірність обміну ядерними ударами, вона попереджає, що ризик виникнення кризи між ядерними державами збільшується", - пише Гвоздєв.

Читайте також: У Пу тіна "заспокоїли" росіян щодо виборів президента
За його словами, зміна в оцінці перспективи ядерної війни відображає зростаючий консенсус серед експертів, що ризик, насправді, збільшується.
"Воно також узгоджується з мальованим президентом Росії Володимиром Путіним попередженням про те, що Сполученим Штатам необхідно відступити. Після анексії Криму в 2014 році Путін використовував пружину в якості метафори, припускаючи, що триваючий тиск Заходу на кордонах Росії, нарешті, викликав реакцію. Навіть якщо обмін ядерними ударами "малоймовірний", росіяни відзначають, що якщо відносини між Росією і Заходом продовжать погіршуватися, це вже не буде ситуацією за межею можливого", - вважає він.
Спеціаліст в галузі міжнародних відносин нагадав, що обраний президент США Дональд Трамп під час передвиборної компанії припускав, що Хілларі Клінтон може переоцінити Росію і спровокувати Третю світову війну.
"Але цей документ випущений зараз, в контексті приходу Дональда Трампа в Білий дім. Під час виборчої кампанії цей кандидат і багато хто з його довірених осіб висловлювали припущення, що Хілларі Клінтон, в кінцевому підсумку, спровокує Третю світову війну з Росією, переоцінивши Кремль і перегнув палицю - можливо, намагаючись створити безполітні зони над Сирією, які призведуть до знищення російських літаків, або ж розв'язавши конфлікт через країни Балтії", - зазначив Гвоздєв.
Більше читайте в статті Ніколаса Гвоздєва на ONLINE.UA: Путін визнав, що ядерна війна стала ближче - західні ЗМІ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?