Росія зробила важливу заяву щодо США і Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зробила важливу заяву щодо США і Донбасу

Росія зробила важливу заяву щодо США і Донбасу

США можуть бути залучені до переговорів в "нормандському форматі" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
Про це заявили глави зовнішньополітичних відомств Росії та Німеччини Сергій Лавров і Зігмар Габріель за підсумками двосторонніх переговорів в Москві 9 березня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За словами Габріеля, РФ і ФРН намагаються знайти контакт з новою адміністрацією США, однак зараз "складно знайти співрозмовників, поки у них все не владналося".

Читайте також: В США запевнили, що санкції проти Росії не знімуть
"Що стосується східної України, ми зацікавлені в тому, щоб "нормандський формат" був форматом, який не тільки супроводжує, а й стежить за реалізацією Мінська. Ми зацікавлені, щоб США були не тільки поінформовані, але і використовували свої можливості впливати на всіх, на кого вони можуть вплинути", - підкреслив глава МЗС Німеччини.
Лавров, у свою чергу, розповів, що багато призначень в США проходять тільки після процедури слухань в сенаті, і в Держдепі ще не заповнені всі посади: "Це не дуже дозволяє активно працювати з американськими партнерами... Це стосується і України".
За словами російського міністра, в останні роки відносини Росії з США шикувалися паралельно з "нормандським форматом", і був встановлений канал двосторонніх консультацій. Лавров зазначив, що немає практично жодного конфлікту, в якому можна було б обійтися без США.
"Ці консультації йшли в тому ж руслі, що і підходи, що формуються в рамках "нормандського формату" з метою виконання Мінських домовленостей. Я переконаний, що те чи інше залучення США в подальші зусилля щодо безумовного виконання Мінських домовленостей було б вельми і вельми корисним", - підкреслив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, восени 2016 року президент Росії Володимир Путін говорив про плани залучити США до переговорів в "нормандському форматі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?