Росія звела наймасштабніші оборонні споруди на окупованих територіях — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія звела наймасштабніші оборонні споруди на окупованих територіях — розвідка Британії

Росія звела наймасштабніші оборонні споруди на окупованих територіях — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

У Британській розвідці повідомили про будівництво Росією масштабних оборонних споруд навіть в найглибших окупованих районах. Це пов’язано з страхом росіян прориву ЗСУ.

Джерело: Міноборони Британії

Навіщо РФ зводить оборонні споруди

У розвідці Міноборони Британії зазначають, що за період з літа 2022 року Росія побудувала одні з наймасштабніших систем військово-оборонних споруд у світі за багато десятиліть.

За словами відомства, такі захисні споруди розташовані не лише поблизу лінії фронту, але й глибоко у тимчасово окупованих Росією районах.

Повідомляється, що особливих зусиль РФ докладає до укріплення північного кордону окупованого Криму. Зокрема багатошарову оборонну смугу звели біля села Медведівка.

Цікаво, що Росія також вирила сотні кілометрів траншей в Білгородській та Курській областях.

Такі “заходи безпеки” підкреслюють глибоку стурбованість РФ тим, що Україна може досягти серйозного прориву.

Однією з версій розвідників є й те, що місцеві командири та інші лідери проводять такі заходи для просування наративу про нібито загрозу НАТО для Росії.

Росіяни втечуть з Криму швидше, ніж з Донбасу

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російські війська почнуть тікати з Криму, як тільки Сили оборони підійдуть до першого села в Криму, а місцеве населення допоможе вигнати окупантів.

На думку Зеленського деокупація Криму буде легшою, оскільки росіяни втечуть з нього, коли ЗСУ підійдуть до адміністративного кордоні з півостровом.

За його словами, цивільні в Криму вже втомилися від окупаційного російського режиму, оскільки РФ лише мілітаризувала півострів, не розвиваючи його.

Зеленський сказав, що коли українські військові зайдуть в Крим, цивільні самі вийдуть на вулиці, щоб допомогти вигнати окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?