росіяни генетично бояться контакту з цивілізованим світом — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

росіяни генетично бояться контакту з цивілізованим світом — академік Української академії наук Віталій Луньов

росіяни генетично бояться контакту з цивілізованим світом — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Чому росіяни так відчайдушно цураються цивілізації та західної культури обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доволі часто терористичні атаки армії рф на мирні українські міста стають приводом для справжньої ейфорії серед простих росіян, які підтримують режим путіна.

Доктор психології Василь Мосійчук вирішив з'ясувати, чи дійсно народ рф отримує задоволення, споглядаючи страждання українців з екранів своїх телевізорів.

Чому росіяни радіють трагедіям українців та бояться контакту з цивілізованим світом

На переконання академіка Української академії наук Віталія Луньова, громадян рф не так тішать новини про страждання українського народу, як чергова брехня пропаганди про сили НАТО, які також нібито постраждали під час атаки країни-агресорки.

росіянам хочеться чути, що їхня армія не просто влучила кудись, а те, що там було ще 200 танків НАТО. Навіть якщо їхні солдати розбомблять якусь голуб'ятню — росіяни все одно зрадіють, бо будуть вірити, що ті птахи в ній готувалися розносити віруси. Для народу рф такі новини — це способи, якими його захищають від цивілізації. Це люди, які генетично бояться втручання до них цивілізованого світу, інших культур, — зазначає академік Української академії наук.

Віталій Луньов звертає увагу на те, що росіянам досі не вдалося викорінити генетичну бідність, яка з'явилася ще у часи СРСР.

Вас може зацікавити: В українських воїнів не буде ПТСР — професор нейропсихології Богдан Ткач

В 90-ті роки, коли люди жили бідно, й приходили гості, то стару скатертину на столі швидко замінювали новенькою. Схожа історія була з килимами: один був для домашнього користування, а інший – якщо гості приїдуть. Завжди зберігався цей сором через бидляцтво, бідність і тупість. Бо лише в той момент, коли до тебе хтось приходить, ти розумієш, що ти живеш у бруді та злиднях, а не як людина. Тому треба дістати новий килим. російська культура завжди боїться чужого і цивілізованого, — пояснює Луньов.

За його словами, саме у зв'язку з цим половина росіян навіть не уявляє масштабу того, що зараз відбувається. Інша ж частина отримує дезінформацію.

До прикладу, в Україні окупанти підірвали гіпермаркет Ашан. Це ми знаємо, що там були люди. А їм сказали, що там були танки.

Зараз росіяни бігають за маятником. З одного боку, вони вихваляються своїм всесиллям, а з іншого – рятують дітей і родичів від мобілізації. Зверху у них — "самодержавіє і велич", знизу – гра на виживання під час мобілізації. Ми до них не достукаємося. В такому безладі розумне туди не проникне, як на мене, – вважає академік Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?