Росіяни легко сприймають брехню через свій героїчний культ терпіння – Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни легко сприймають брехню через свій героїчний культ терпіння – Свідомі про несвідоме

Росіяни легко сприймають брехню через свій героїчний культ терпіння – Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чи потрібно українцям пробивати інформаційну бульбашку росіян та як культ терпіння вплинув на російське суспільство обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Доктор психології Василь Мосійчук зазначив, що росіяни народ кишкоблудний, бо він пожирає інформаційний бруд і свято вірить в нього і живе ним.

Вони захопили свій народ через телебачення. Є два моменти – ви ж бачите, мобілізація – вони свято вірять, що вони йдуть на війну, як їхні діди в 1941 році, які воювали з фашизмом. І вони вірять у все це і живуть в цій інформаційній бульбашці. Сьогодні українці вже знають правду, як і весь світ, лише ці люди обплутані цим дурманом з телебачення. Вони йдуть самі загинути і вбивають наших хлопців. Я б хотів, щоб весь світ об'єднався, щоб пробити цю бульбашку. Путін прекрасно знає, як обманути людей. Брехня з'їдає брехню.

На думку Мосійчука, всі держави навколо росії повинні пояснити росіянам, що вони йдуть воювати під прапорами за чорта, тому що він любить насилля.

Тому що ми бачимо на звільнених територіях, як росіяни несуть в Україну біль, страждання та вбивства. Чи правий я, коли кажу, що всі країни ззовні повинні доносити до росіян, що вони фашисти?

Віталій Луньов зазначає, що зараз Україні необхідно правильно створювати інформаційну політику щодо тих країн, які навколо нас, а також щодо тих країн, які можливо будуть наступними.

Якщо дивитись на концепцію, на якій побудована ідеологія в росії, то можна сказати, що вона вдається, тому що російське суспільство, це суспільство терплячих – тих людей, які пишаються тим, що вони терплять. Культ терплячості та виживання звеличується, як особливий історичний шлях, або такий особливий світогляд. При цьому вони говорять, що вони сильно духовні та православні.

Цим пояснюється причини того, чому в росії так легко сприймається брехня: там немає потреби розбиратися, що правда, а що ні, але є героїчний культ терпіння.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?