Росіяни незаконно вивозять українців з в'язниць Криму: озвучений шокуючий приклад
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни незаконно вивозять українців з в'язниць Криму: озвучений шокуючий приклад

Росіяни незаконно вивозять українців з в'язниць Криму: озвучений шокуючий приклад
Джерело:  online.ua

Росія здійснює військовий злочин, незаконно перевозячи українських в'язнів із окупованого Криму на свою територію.
Про це розповіла правозахисниця, координатор громадського проекту "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак в інтерв'ю ONLINE.UA.
За її словами, українські в'язні - це найбільш проблемна категорія громадян України, які перебувають в місцях позбавлення волі в Російській Федерації.
"Це люди, які до анексії Криму знаходилися в місцях позбавлення волі на півострові. І тепер Росія, вважаючи Крим своєю територією, переводить їх з Криму в інші в'язниці РФ. З точки зору міжнародного гуманітарного права, це є військовим злочином: це, фактично, переміщення людей без їх згоди з окупованої території на територію країни-окупанта. Я сподіваюся, це питання буде піднято, і російські посадовці понесуть відповідальність за ці злочини", - зазначає Томак.
Правозахисниця розповіла шокуючий приклад, коли українець перерізав собі горло, протестуючи проти переводу з Криму в РФ.
"Це величезна кількість людей, їх дуже важко відстежити, тому що Росія вважає їх своїми громадянами, вона автоматично приписала всім, хто знаходився в Криму під час анексії, російське громадянство. І дуже страшні випадки: людина собі перерізала горло, протестуючи проти переводу з Криму в Росію. Цю інформацію оприлюднили колеги з Української Гельсінської спілки з прав людини, у них є ця фотографія з перерізаним горлом", - сказала вона.



Більше  читайте в інтерв'ю Марії Томак на ONLINE.UA: Українців заманюють в Росію торгувати наркотиками, 2 тисячі в тюрмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?