Росіяни обстріляли український літак: з'явилися фото і подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни обстріляли український літак: з'явилися фото і подробиці

Росіяни обстріляли український літак: з'явилися фото і подробиці
Джерело:  Думська

Літак Військово-морських сил України Ан-26 вранці 1 лютого був обстріляний над Одеським газовим родовищем в Чорному морі.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це заявив в Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко і оприлюднив знімки отриманих літаком ушкоджень.
"Сьогодні під час тренувального польоту в морській економічній зоні України був обстріляний український транспортний літак. Про це Президенту доповів міністр оборони Степан Полторак. Це сталося в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Росією бурових вишок. Екіпаж не постраждав", - написав Цеголко.
Читайте також: Загострення на Донбасі: з'явилися фото нового злочину бойовиків
Видання "Думська" з посиланням на інформацію штабу ВМСУ опублікувало подробиці інциденту.
Повідомляється, що по літаку відкрили вогонь зі стрілецької зброї з борту малого протичовнового корабля Чорноморського флоту Російської Федерації. Крім того, Ан-26 супроводжувала станція виявлення зенітно-ракетного комплексу. З борту МПК застосовувалися також сигнальні ракети.
Український літак отримав пошкодження корпусу, екіпаж не постраждав.
Територія, над якою проходили польоти, належить Україні. Зброї Ан-26 не мав.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ро сійські військові обстріляли в Чорному морі судно ВМС України "Почаїв", яке наблизилося до захоплених окупантами бурових платформ "Чорноморнафтогазу".



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?