Росіяни після атак дронами по Кремлю почали глушити сигнали GPS в Москві
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни після атак дронами по Кремлю почали глушити сигнали GPS в Москві

Росіяни після атак дронами по Кремлю почали глушити сигнали GPS в Москві
Джерело:  online.ua

Після нічної атаки дронів по адмінбудівлі Кремля в центрі Москви почали глушити сигнали систем GPS-навігації.

Джерело: Telegram-канал Baza

Жителі Москви скаржаться на глушіння сигналів GPS-навігації 

Жителі російської столиці почали скаржитись, що в районі Бульварного і Садового кільця навігаційна система працює зі значними збоями.

Фізично перебуваючи на центральній вулиці Тверській, навігатор може показувати своє положення в районі Внуково, що в 10 км на захід від МКАДа.

У повідомленні Telegram-каналу також зазначається, що співробітникам московської поліції роботу GPS-глушилок пояснили підготовкою до майбутнього параду на 9 травня.

Автори публікації підкреслюють, що аналогічна ситуація спостерігалась і раніше, але тоді роботу навігаційних систем глушили тільки в районі Кремля, а не по всьому центру Москви.

У США не має доказів причетності України до атаки безпілотників по Кремлю 

За словами керівника сенатського комітету з розвідки Марка Уорнера у коментарі журналістам CNN, наразі США не бачать жодних ознак причетності України до атаки безпілотників по Кремлю.

Уорнер провів закриту нараду із директором ЦРУ Вільямом Бернсом, заявивши після цього, що наразі не має реальних підстав впевнено говорити про те, що насправді трапилось.

У нас все ще мало інформації... Принаймні, на даний момент немає ніяких вказівок на те, що джерелом були українці, - зазначив Уорнер.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США  Джон Кірбі назвав "безглуздими" звинувачення Кремля у причетності України до атаки безпілотників по Кремлю.

Нагадаємо, Кремль стверджує, що рішення про атаку було ухвалено у Вашингтоні, а виконавцем став український уряд.

Ми добре розуміємо, що рішення про такі дії і такі теракти приймаються не в Києві, а у Вашингтоні. І Київ уже виконує те, що йому наказано. Спроби відхреститися від цього і в Києві, і у Вашингтоні, звичайно, абсолютно смішні, - цинічно збрехав речник Кремля Дмитро Пєсков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?