Росіяни почали спускати воду з Каховського водосховища
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни почали спускати воду з Каховського водосховища

Росіяни почали спускати воду з Каховського водосховища
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль офіційно підтвердив, що російські окупанти почали спускати воду з Каховського водосховища, оскільки хочуть залишити українців, які отримують воду з Дніпра, без доступу до водопостачання.

Джерело: сайт КМУ

Яка наразі ситуація в українській енергетиці

Прем'єр звертає увагу на те, що Кремль наразі робить усе можливе, щоб зробити умови життя в нашій країні нестерпними.

14 ракетних атак на українську енергетику. Остання атака на енергосистему - 10 лютого - тривала більше доби. Ракетами та дронами було обстріляно шість енергооб'єктів та сім високовольтних підстанцій магістральних мереж, - нагадує Денис Шмигаль.

За його словами, енергетики встигли швидко заживити споживачів за резервними схемами.

Станом на 14 лютого існують незначні мережеві обмеження лише в Одесі та прилеглих районах, а також частині Херсонської та Харківської областей.

РФ хоче залишити українців без води — Шмигаль

Але ворог не зупиняється. Тепер росіяни намагаються позбавити українців доступу до водопостачання. Після часткового руйнування та умисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС ми щодня втрачаємо тисячі кубометрів води. Через що 70% населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води, - наголошує очільник Кабміну.

Окрім того, наголошується, що зростає атомна загроза, адже зниження рівня води у сховищі може стати причиною неналежного функціонування систем охолодження Запорізької АЕС.

Україна закликає всіма доступними засобами тиснути на Росію, щоб вона закрила шлюзи та відновила гідротехнічні споруди на Каховській ГЕС. Або дозволила це зробити українським фахівцям, - підкреслив Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?