Росіяни почали використовувати проти України нові керовані плануючі бомби
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни почали використовувати проти України нові керовані плануючі бомби

Росіяни почали використовувати проти України нові керовані плануючі бомби
Джерело:  online.ua

Росія вперше застосувала в ході своєї війни проти України керовані бомби УПАБ-1500В, що планують, вагою 1500 кг. Одним з ключових елементів захисту є сучасні винищувачі, які можуть перехоплювати і знищувати ворожі бомбардувальники, що ще знаходяться в повітрі.

Джерело: Defense Express

Окупанти використовують УПАБ-1500В

Юрій Ігнат підтвердив важливу інформацію щодо початку застосування нових військових технологій проти України з боку Росії. Як стало відомо, окупанти кілька тижнів тому почали використовувати керовані бомби УПАБ-1500В вагою 1500 кг.

Ці бомби здатні вразити велику територію та завдати значної шкоди громадянській інфраструктурі.

Цілком вірно, так і є, ця інформація не є новою. Вони можуть застосовувати ракети дистанційно, як вони це роблять з весни, але можуть застосовувати і керовані авіаційні бомби. Ракетне озброєння теж не безмежне у ворога, - сказав він.

Як стало відомо, плануючі бомби, що застосовуються Росією у війні проти України, мають унікальну конструкцію - вони оснащені крилами і можуть пролітати на десятки кілометрів, що робить їх небезпечною зброєю.

Інформація з'явилася після того, як було збито винищувача-бомбардувальника Су-34, який, імовірно, використовував такі бомби для атаки на Україну.

Що відомо про керовані бомби УПАБ-1500В

Російські військові продовжують застосовувати керовані бомби УПАБ-1500В у війні проти України. Це нова та дуже небезпечна зброя, яка має крила і може пролетіти на десятки кілометрів.

При цьому експерти зазначають, що така зброя може завдати величезних збитків як військовим об'єктам, так і мирним жителям.

За даними видання Defense Express, нові керовані плануючі бомби УПАБ-1500В були використані вперше кілька тижнів тому проти одного з об'єктів у Чернігівській області. Джерела видання вказують на залишки маркування на уламках бомби, що підтверджують використання саме УПАБ-1500В.

У зв'язку з цим українські військові вживають додаткових заходів для захисту від цього виду боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?